Opiskelijatason arkea kesällä

Kesätyöpostaus antaa vielä odottaa itseään, mutta jotain ilmoiteltavaa kuitenkin on:

Ilmoittauduin EPSA:n (European Pharmaceutical Students Association) Autumn Assemblyyn lokakuun viimeisellä viikolla, jännää! Se pidetään Tsekeissä Hradec Královéssa, jonkinmoisen matkan päässä Prahasta. Vielä pääsyni ei ole 100 % varma: varmistusviesti tulee “joskus”, kun nähdään paljonko porukkaa on tulossa ja keitä priorisoidaan. Olen monesti miettinyt pinnallisella tasolla tuonne lähtöä, mutta aina jänistänyt uskalluksen, rahan tai ajanpuutteen vuoksi. Nyt on kv-ihmisten kanssa puuhailusta enemmän kokemusta ja aikataulut kurssien ym. suhteen näyttäisivät viimeinkin loksahtavan kohdilleen, joten pakko kai se on lähteä. Jos siellä on huippua, niin Assemblyssa tai kevätkongressissa käynti on mahdollista vielä muutamia kertoja ennen valmistumista – ei siis kannata jättää viime tinkaan! 8) Luvassa on ainakin kiinnostavan oloisia koulutuksia, 300 kanssafarmasistia joka puolelta Eurooppaa, iltajuhlia, workshoppeja ja muuta kivaa.

Muuta ei-niin-hauskaa: opiskelija-asunnoissa on patterit laitettu kesäksi pois päältä ja viimeiset pari viikkoa lämpötila Kuopiossa on pyörinyt siinä 10 asteen paikkeilla, joten tässä varjon puolella sijaitsevassa kämpässäni on ollut Kylmä, kun aurinko paistaa sisään vain noin klo 7 aamulla. Keskellä kesää saa päällä olla huppari ja huppu päässä, pitkät housut, lämpösukat ja mieluiten vielä vilttikin ja ihminen itse töiden jälkeen vain “päiväunilla” sängyssä, kun ei tee mieli kohdata kylmää maailmaa… Ja öisin oli vaikeaa saada unta kun varpaat eivät meinanneet millään lämmetä. Lisäksi minulla on torstaisin maksettu saunavuoro ja viime viikolla kun olimme saksalaisen naapurini kanssa menossa saunaan, oli ovi tuntemattomasta syystä lukossa… No, ilmoittelin näistä molemmista asioista ja tällä viikolla (tänään) saunaan pääsi ja kiva huoltomies oli käynyt laittamassa vähän lämpöä pattereihin. Aina kannattaa valittaa, siis. :)

Sitten vielä superhienoja rahansäästökikkoja:
1) Ole laiska ja älä käy kaupassa, jos ei ole pakko.
2) Leikkaa pitkät hiukset itse. Tykkään kaikista DIY-kikoista joilla säästää rahaa ja vielä parempi jos siinä samalla saa hankittua itselle jonkun uuden Tosi Tarpeellisen taidon. Samalla olen opetellut leikkaamaan kihlatultanikin hiukset hiustrimmerillä ja saksilla. Youtube-videoiden avulla totta kai :P Hiuksia en halua värjätä kotona, mutta latvat pidän mielelläni itse kunnossa, ettei tarvitse maksaa 30 euroa/kerta muutaman kuukauden välein. Haluaisin kyllä käydä raidoittamassa hiukseni, että saisin vähän väriä päähän ja ehkä tällä kertaa lopetettua hiusten värjäämisen lopullisesti. Se maksaa kuitenkin niin paljon, että odotan jotain hyvää tarjousta ja siedän nykytilannetta…
3) Tee itse sokerointimömmöä. Tätä olin oikeasti kirjoittamassa. Tämä lähti liikkeelle vahalappujen kalleudesta ja sheivauksen tylsyydestä (myös sheiverin terien hinnat hirvittävät). Selaimen bookmarkseissa on roikkunut varmaan pari vuotta joku Suomi24:n (kyllä…) sokerointiin liittyvä topic. Toukokuussa sain vihdoin aikaiseksi tehdä itselleni sitä massaa tämän ohjeen mukaisesti. Vielä on opettelemista, koska aina jossain vaiheessa massasta vain tulee ihmeellistä mössöä, joka ei irtoa enää nykimällä ihosta eli puuhat joutuu keskeyttämään ja ihon pesemään välillä. Massan valmistaminen on kuitenkin halpaa ja olen jo menestyksekkäästi nykinyt sillä mm. kainalokarvat useampaan kertaan pois. Ekalla kerralla se sattui paljon ja puolen sentin syvyydestä tulleet karvajuuret saivat veren vuotamaan, mutta nyt se onnistuu jo melko kivuttomasti. :P Kainalokarvojen osalta helpoimmaksi ovat osoittautuneet farkkukankaasta tehdyt laput, joihin sokerimassaa voi levittää ja sitten niitä lappuja käytetään kuin vahalappuja.

This entry was posted in Arki, Opiskelu. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>