Tenttiä pakoillessa

Maanantain tentistä jäi ihan hyvä fiilis – eiköhän se mene ihan riittävän hyvin. :) Käytiin myös kurssikavereiden kanssa samana päivänä paikallisessa huippupubissa (sen nimi on Bierstube – kirjoitan näin nyt vielä kun saa laillisesti mainostaa ;P) purkamassa tenttituntemuksia. Viime keväänä taidettiin aloittaa tuo Stubessa silloin tällöin istuskelu ja perinne näyttää jatkuvan. :) Paljon mukavampaa kuin tanssibaareissa hyppiminen, varsinkin kun tarjolla on hyvää ruokaa ja juomaa kohtuulliseen hintaan kivassa ympäristössä.

Huomenna sen sijaan olisi valinnaisen kahden nopan epidemiologian kurssin tentti (sairastuvuutta, riskejä ja tilastotiedettä väestötasolla). Aihe on hyödyllinen, mutta jollain tavalla se ei ole sytyttänyt minua yhtään… Mistä johtuen luennoilla käynti jäi vähän vähiin ja niin näyttää jäävän lukeminenkin (kello on 20:40 ja tentti on huomenna klo 9).

Yritän nyt silti saada itseni käymään asioita läpi sen verran, että kannattaa käydä siellä istumassa ja katsomassa mitä on luvassa. Joskus tulee näitä epämotivaatiotenttejä. Johtuu osaltaan myös siitä, että keskityin niin paljon tuohon maanantain tenttiin, ettei lukuaikaa alun perinkään ole ollut paljon (seliseli). Ei tämä onneksi läheskään aina ole tällaista :P

Huomenna on perinteinen Opetuksen Päivä farmasian laitoksella. Aiheena on kansainvälisyys. Opiskelijoiden esityksessä toivomme ainakin, että myös farmaseuttivaiheessa olisi enemmän kursseja tai edes ryhmätöitä englanniksi, koska englanti on tieteen kieli jne. Se helpottaisi ehkä myös vaihtareiden elämää. Lisäksi olisi huippua, että farmasian opiskelijajärjestöjen ja muiden toimijoiden nationaaleista ja kansainvälisistä konferensseista yms. oppimistapahtumista voisi saada opintopisteitä. Kysyimme myös European Pharmacy Studen Associationin (EPSA) kautta, miten muualla Euroopassa kannustetaan yliopiston puolesta kansainvälistymään (= minä kysyin Facebookissa ja yksi toimelias kaveri oli napannut sen ja lähettänyt jollekin EPSA:n aktiivien sähköpostilistalle). Saimme vastauksia vaikka kuinka monesta maasta! Turkki, Puola, Belgia, Hollanti, Portugali, Kroatia… Internet on ihmeellinen!

This entry was posted in Arki, Opiskelu, Politiikka. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>