Kipulääkkeen ostaminen Espanjassa

Hola,

en vielä hirveän hyvin ole perehtynyt Suomen ja Espanjan apteekkijärjestelmän eroihin, mutta kerronpa tarinan, kun pari päivää sitten illalla kävin ostamassa ibuprofeenia paikallisesta apteekista.

“Hola! Hablas inglés?” “Sí, un poco.” Eli voimme jatkaa englanniksi, sanoi vanhempi miespuoleinen farmasisti turistialueen apteekissa.

Halusin ostaa korvatulppia (täällä on aika äänekästä öisin, koska paikalliset siirtyvät illalliselle klo 22 maissa ja jatkavat yöhön saakka joka päivä, sunnuntaita lukuun ottamatta) ja ibuprofeenia. Mies tarjosi ibuprofeeniksi ensin 400 mg ja 10 kapselin pakkausta – pyysin isompaa pakkausta, koska lääke oli tulossa kahden ihmisen päälle jyräävän flunssan hoidon lisäksi satunnaiseen käyttöön, joten 10 kapselia kuluisi liian nopeasti. Toinen vaihtoehto olikin sitten 600 mg (reseptikamaa Suomessa) ja 40 tablettia. Välimuotoja ei ollut. Ostin jälkimmäiset. Ja mitään lääkkeitähän ei ole Suomen tyyliin hyllyissä itsehoitolääkepuolella, vaan kaikki löytyy tiskin takaa laatikoista – farmasisti päättää, mitä myy, ellei asiakas tiedä haluamaansa tuotemerkkiä (minä yllättäen en tiedä, mitä täällä on tarjolla).

Onko näin jokaisessa apteekissa vai sattuiko vain kyseisessä apteekissa olemaan nämä vaihtoehdot? Tässäpä perehtymisen paikka.

This entry was posted in Apteekki, Arki, Vaihto. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>