Loman jälkeen

Huh, kursseista oli kuuden viikon loma, joka on nyt päättynyt. Eilen alkoivat uudet kurssit: Structure and analysis of macromolecules sekä Molecular diagnostics. Ensimmäisellä kurssilla tehdään jonkin sortin parityö ja käydään excuilemassa erilaisissa proteiinianalyysilabroissa, kuten NMR ja kristallointi. Jälkimmäisestä en eilen päässyt vielä oikein kärryille, koska pääsimme toiselta luennolta myöhässä paikalle ja luento oli jo käynnissä eikä “Moodle” ollut vielä avoinna. Erilaisia geenidiagnostisia menetelmiä siellä kuitenkin esiteltiin.

***

Loma oli niin kiireinen kuin loman uudessa maassa voisi kuvitellakin olevan. Ensin oli vajaa pari viikkoa “vapaata”, jolloin sain gradun kirjallisuusosion ihan hyvään alkuun ja käytiin kurssikaverien kanssa nauttimassa pitkiä lounaita. Toivottavasti saan gradusta taas otteen tässä jonain päivänä – tällä hetkellä pitää kuitenkin vielä toipua reissuista ja vieraista. :D

Kävimme Saulin ja jennin kanssa päiväretkellä patikoimassa Montserratissa. Montserrat on pyhä vuori noin tunnin junamatkan päässä Barcelonassa. Sen suojissa sijaitsee myös vanha benediktiiniläisluostari (jossa yksi kurssikaverini on käynyt yläasteen “alttaripoikana”). Vuorella on eri mittaisia patikointipolkuja, joista me otimme luonnollisesti sen, joka tähtää korkeimmalle – St Jeronin huipulle reilussa 1200 metrissä. Maisemat olivat kuin Muumipapan painajaisista. Geologisesti paikka on todella erikoinen ja kaunis pyöreine huippuineen. Vuorivuohenkin bongasin ainoana meistä neljästä – olin kyllä onnekas! Kuulin jyrkkää rinnettä alas mennessä puskassa kummallista rapinaa ja aloin tähyilemään, mikä siellä metelöi. Sitten näinkin jyrkällä kalliolla eläimen pomppimassa ympyrää ja heittämässä pukkia. Huusin muut katsomaan, mutta se ehti jatkaa matkaansa.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kävimme myös kahdella autonvuokrausmatkalla kahdella eri porukalla. Ensin yhdeksän päivää Andalusiassa Etelä-Espanjassa ja parin päivän tauon jälkeen viiden (kuuden?) päivän reissu Pyreneiden ja Andorran kautta San Sebastianiin ja Bilbaohon. On tämä hieno maa, ei voi muuta sanoa. Ymmärrän Bilboa, joka sanoo Gandalfille haluavansa nähdä taas vuoria ja seikkailla. Tarkempaa raporttia seuraa, kunhan saan perattua malliksi muutaman kuvan, joilla raportteja voi maustaa.

Kun emme olleet itse matkalla, oli täällä vierailijoita – osa meillä, osa hotellissa. Kiitos Brenda, Jenni, Sauli, Jenni, Katja, Sonja, Tero, Ville, Ismo, Vilma, Emma, Ilari, Kimmo, Mikko, Mika, Jokke, Tuomas, Markku sekä ne, joiden kanssa emme ehtineet tavata, mutta oltiin yhteyksissä.

Sunnuntaina kävimme Markun kanssa Holi-festivaalissa. Odotuksia ei juurikaan etukäteen ollut, muuta kuin että Facebookissa osallistujia oli 18 000, piti pukea valkoiset vaatteet ja että ne todennäköisesti eivät enää olisi valkoiset juhlista palatessa. No, juhla-aukio oli TÄYNNÄ ihmisiä ja lavalla oli milloin minkäkinlaista intialaista trancemusiikkia ja napatanssijaa, sää oli valtavan kuuma ja ihmiset todella iloisia eikä kukaan näyttänyt olevan kännissä, vaikka olutpulloja yms. näkyikin. Hyvä meno ja hyvät päiväjuhlat. Värjätty perunajauho teki tehtävänsä. Sain eilen hinkattua viimeiset tahrat kylppärin lattiasta. :)

This entry was posted in Arki, Vaihto. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>