Barcelona on nyt takana

Huhhuh, nyt olemme olleet viikon kotona Kuopiossa. Muutamat vaaditut vaihtoraportit olen jo kirjoitellut. Vielä pitää odottaa postista todistusta suoritetuista opinnoista ja pyytää kauniisti sekavaa kielitoimistoa lähettämään minulle todistus kielikurssista, jonka kävin.

Viimeisinä Barcelonan päivinä ja viikkoina rientelimme Lassin kanssa ympäriinsä kaupunkia tekemässä vielä tekemättömiä asioita ja tekemässä joitain asioita “viimeistä kertaa”.

Tekemättömiin asioihin kuului muun muassa päivän matka Valenciaan junalla. Valencia on aika suuri kaupunki, jonne pääsee Barcelonasta muutamassa tunnissa junalla. Vanha kaupunki vaikutti olevan aika pieni, mutta muuten kaupunki oli miellyttävän rauhallinen ja siisti, koska turisteja oli paljon vähemmän kuin Barcelonassa. Valenciassa on vaikuttava tiede- ja tapahtumapuisto. Söimme lounaan sattumanvaraisella sisäpihalla ja tomaattikeitto, mereneläväpaella ja olut maistuivat kuumana päivänä i-ha-nal-ta. Mmmm. Loppupäivän käveleskelimme puistoissa ja ennen paluuta kävimme VLC on tap -nimisessä olutpaikassa, jossa söimme pekoninachoja ja hampurilaista. Paikasta löytyi loistavan makuinen vehnäolut ja tosi mukava baarin omistaja, jonka kanssa juttelimme sen verran kuin aikataulu salli. Sitten juoksimmekin junaan, jonne ehdimme parin minuutin marginaalilla.

Tässä panoraamat keskustasta ja mainitusta tiedepuistosta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA**

Kesällä Barcelonassa starttasi Musica als Parcs -tapahtumasarja. Joka viikko järjestetään erilaisia konsertteja kaupungin puistoissa ja ne ovat ilmaisia. Kävimme katsomassa kahta konserttia. Toinen oli Parc de la Ciutadellassa, jossa soitti nuoriso-orkesteri. Toinen konsertti oli tapahtuman 20-vuotisjuhlakonsertti Katalonian kansallismuseon takana ja siellä soitti saksofoniorkesteri ja sen jälkeen joku hurmoksellinen gospelkuoro. Emme olleet käyneet puistossa aiemmin ja se oli todella kaunis! Harmittaa vieläkin, kun kamerasta loppui akku.

**

15.6. vietimme vuosipäivää ja kävimme Palau de la Musicassa kuuntelemassa elokuvamusiikkia soittavaa sinfoniaorkesteria. Kävimme myös seuraavana päivänä syömässä ehkä parhaassa italialaisessa, jossa olemme ikinä käyneet.

Muuta ohjelmaa loppupäivinä olivat mm. Barcelonan eläintarha, viimeinen kävely Collserolan luonnonpuistossa (josta löytyi paikallisten takapihalta “laiton” grilliravintola, jossa asiakkaita riitti). Sitten kävimme vielä monissa paikallisissa puistoissa ja ravintoloissa.

 

This entry was posted in Arki, Vaihto. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>