Word-niksejä 2: sivunumerot ja sisällysluettelo

Gradua sun muita tekstejä tehdessä joutuu kikkailemaan sivunumeroiden ja sisällysluettelon kanssa. Ja sekös vasta on hauskaa.

Olen parina päivänä kirjoittamisen lomassa selaillut laitoksen vanhoja graduja ja yrittänyt ottaa niistä vähän esimerkkiä asemoinnin yms. suhteen. Meillä ei ole kovin tiukkoja ohjeistuksia gradun ulkoasun suhteen. Minua miellyttikin sisällysluettelossa tyyli, jossa tiivistelmäsivut, johdanto ja määritelmät oli sivunumeroitu roomalaisilla numeroilla ja varsinainen teksti tavallisilla numeroilla (katsotaan, mikä miellyttää sitten taas parin viikon päästä). Varsinainen teksti luonnollisesti alkaisi numerosta yksi. Ja kansilehteen numeroa ei kuulu.

Numerointityylien ja sivunumeroinnin avainsana Wordissa on “Osanvaihto”. Sen avulla voi vaihtaa erilaisia sivunumerointeja, laittaa vaikka vain osaan sivua useamman palstan jne. Googlella löytyy paljon ohjeita, joten koko prosessia on turha selittää tähän. :)

Office-ohje osanvaihdon lisäämiseen

Tampereen yliopiston sivunumeroinnin hallinnan ohje

Sisällysluettelon luominen on helppoa, kun käyttää otsakkeissa automaattista numerointia ja otsikkomuotoiluja hierarkian mukaisesti (otsikko 1, otsikko 2, otsikko 3 jne).

Office-ohje automaattisen sisällysluettelon luomiseen, muokkaamiseen ja päivittämiseen

Jonkin Word-jatkokurssin ohjekirja, jossa kerrotaan mm. pitkien asiakirjojen hallinnasta

Ja taas ollaan lähempänä täydellistä maailmaa! :)

Vielä on ratkaisematta muutama ongelma.

1. Miten saa jonkin alueen tekstitiedostossa olemaan kokonaan ilman sivunumerointia?

2. Miten taulukoissa saa tehtyä sisennyksiä niin, ettei koko asemointi mene pieleen? Siis näin (kaiken varmuuden välttämiseksi, lähde: Clemens et al. 2015: Prenatal antidepressant exposure is associated with risk for attention-deficit hyperactivity disorder but not autism spectrum disorder in a large health system):

CropperCapture[15]

P.S. 21 sivua kasassa! Veikkaan, että lähelle 50 sivua mennään tässä kirjallisuuskatsauksessa, jos en keksi jotain hienoa rajausta tähän… Onneksi ohjaajat palaa kohta lomilta.

This entry was posted in Arki, Gradu, Koneen käyttö, Opiskelu. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>