Graduttaa, kouluttaa, rahattaa

Ei tule enää opintotukea tähän tutkintoon. Pitänee siis etsiä jostsain töitä. Jotain ihan lupaavia vinkkejä onkin selvitettävänä. Olisi huippua löytää paikka jossa voisi tehdä hommia ihan muutamia tunteja viikossa ilman överiä työmatka-aikaa. Saa nähdä mitä tuleman pitää.

*

Kalenteri täyttyy uhkaavaa vauhtia ja alkuviikko on mennyt labran lisäksi järjestötoimintaan liittyvissä ja liittymättömissä puuhailuissa niin tiiviisti, että univelkaa varmaan nukutaan pois sitten lauantaiaamuna. Maanantaina järjestettiin Proviisoriverkoston kollegailta, joka on kyllä hauska konsepti: ollaan etävideoyhteydellä yhteydessä parin paikkakunnan välillä, joissa on paikalla livepuhujat, ja lisäksi seuraajia on kotikoneilla. Puhumassa olivat Jukka Holappa, terveysteknologia-alan yrittäjä, aiheesta proviisorien tulevaisuuden työpaikat (terveysteknologiassa) ja Lotta Tyynismaa, joka puhui  kliinisen farmasian tutustumisjaksostaan USA:laisessa Johns Hopkinsin sairaalassa. Ehkä se ison maailman meininki tulee joskus vielä Suomenkin sairaaloihin ja terveyskeskuksiin, kunhan varmanistien osaamista opitaan vielä nykyistä enemmän hyödyntämään.

*

Labrahommat etenevät, vaikka vähän kömpelöä meno onkin. Viime viikolla tosiaan sain tehtyä ekat näytteet ohjaajan opettaessa ja seuratessa olkapään takana. Luksusta saada yksityisohjausta. :) Päivät alkavat aina rattoisasti puukolla (SIC!) -80-asteisia istukan paloja jatkojalostukseen leikellessä. Aluksi leikattiin kirurginveitsellä, mutta voima-turvallisuus-suhde ei ihan kohtaa sillä vehkeellä.

Maanantaina labrahommia tekemään joinasi englantilainen Erasmus-harjoittelija ja biokemian opiskelija Richie. Olemme tulleet hyvin toimeen ihan ensi hetkistä lähtien. Parempi tullakin, koska hän on labrassa mukana varmaan tämän koko ajan ja proffat antoivat minulle labratuutoroijan kunniatehtävän tiukalla yhden päivän kokemuksella. Maanantaina meillä oli vielä ohjaaja, tiistaina välipäivä ja tänään keskiviikkona teimme lähes kokonaan kahdestaan koko homman (pari kertaa piti käydä kysymässä ohjeita). Vähän vielä piti miettiä jokaista liikettä, mutta on kyllä huippua ja motivoivaa aina huomata, miten nopeasti näissä hommissa kehittyy! Ensi viikolla siirrytään kahdesta näytteestä neljään per päivä, toivottavasti. Joidenkin viikkojen päästä pääsemme sitten tekemään mittauksia valmistetuista näytteistä. Tämä alkuaika on tällaista aika mekaanista värkkäystä, vaikka hauskaa onkin. Mittauksia tehdessä sitten niitetään pipetointivirheiden satoa…

This entry was posted in Arki, Gradu, Käytäntö, Koulutukset, Opiskelu. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>