Valmistumista ja työnhakua

Noniin, noniin. Viimeisiä opiskeluaikoja viedään. Reilu viikko sitten muutimma Helsinkiin ja nyt olen vielä junassa matkalla Kuopioon tulevaksi viikoksi siivoamaan kämppäämme luovutuskuntoon ja viettämään wappua. Luvassa ainakin legendaariset(?) Torisitsit Kuopion torilla sekä Fa-Gots olympialaiset vappuaattona.

Gradu on tosiaan laitettu tarkastajille syynättäväksi, graduseminaari pidetty ja kypsyysnäyte kirjoitettu. HOPS on ajankohtaistettu ja hyväksytty lopulliseksi versioksi. Aika paljon tuli tutkinnon ulkopuolelle jätettäviä opintopisteitä, mutta niitä voi onneksi hyödyntää, jos joskus myöhemmin päätän vielä opiskella jotain (tutkintoon sisällytettyjä opintoja ei voi käyttää enää uudestaan – jos käyttäisin 120 op tutkintoon 160 op edestä kursseja, se olisi turhaa). Enää pitää saada tarkastajien hyväksyntä ja arvosana työstä. Sitten sitä ollaan proviisoreita! Pitää sitä toki sitten vielä saada Valviralta laillistus ja muuta, mutta akateeminen puoli on hoidossa.

*

Työnhaku jatkuu edellisen postauksen hajoilusta huolimatta. Olen jo päässyt pariin haastatteluun, joista toinen kyllä kariutui sitten lopulta siihen, etten olisi ollut valmis jatkamaan siinä tehtävässä kovin pitkään määräaikaisuuden jälkeen. Tästä toisesta paikasta pitäisi kuulua alkuviikosta ja vaikutti kyllä niin huipulta, että pääsisinpä sinne! Kivan oloinen työilmapiiri ja kiinnostavaa tehtävää. Vaikka tämä kyseinen homma olisikin “vain” vuoden loppuun, niin siinä talossa on niin paljon ja monipuolisia toimenkuvia olemassa, että mahdollisuuksia olisi vaikka mihin, jos vain kelpaan.

*

Sitten vielä tarraan pariin uutiseen / mielipidekirjoitukseen:

1) Jonkun henkilön sukulainen sinnittelee ilman tuloja ja tukia. Itsellänihän on viime kesäkuusta ollut samankaltainen tilanne. Silloin käytin viimeisen opintotukikuukauteni – ne loppuivat kesken, koska olin aiemmin opiskellut vuoden biokemiaa ja vaihdossa käyntini venytti opintoja. Anoin niitä lisää puoleksi vuodeksi, mutta en saanut, koska opintojeni viivästyssyyt eivät olleet tarpeeksi “vakavia”. En ole myöskään saanut yleistä asumistukea tai rahaa “sossusta”, koska puolisoni tienaa sen verran töistään. Minut siis valtion puolesta velvoitettiin puolisoni elätiksi. Töiden tekoon ei ole ollut aikaa, koska gradu ja valmistuminen ovat olleet etusijalla. Olen onneksi säästänyt ja laittanut sijoituksiin tuloistani aina 10 prosenttia, joten niillä olen sitten pärjännyt joten kuten tähän saakka. Säästäminen kannattaa! Nyt alkavat tosin säästötkin olla loppu, joten peukut pystyssä, että saan töitä mieluummin ennemmin kuin myöhemmin.

2) Apteekkimonopolia ja lääkkeiden myyntipaikkoja yritetään purkaa ja vapauttaa puolelta jos toiseltakin. Argumentteina muun muassa hintojen aleneminen, jota ei tapahdu, koska hintoja säädellään lääketaksa-asetuksella ja miten ne alenisivat muutenkaan, koska ainakin ruuan hinta ja kuluttajahinnat muutenkin ovat nousseet? Ei se ole mitään terveyden edistämistä vaan sisäänheittotuote kaupoille. Samalla toki saadaan terveydenhoitokustannukset nousuun, kun ei-apteekissa ja ei-reseptillä olevia lääkkeitä luullaan turvallisemmiksi kuin muut. a) Kelan lääkemenojen kasvu ei johdu apteekkijärjestelmästä  vaan lääkekorvausta saavien ihmisten määrän kasvusta ja uusista patenttisuojan alaisista lääkkeistä. Eivätkä lääkemenot ole aina edes kasvaneet. b) Hyssälän kannanotto yllätti Kelan valtuutettujen puheenjohtajan - Hyssälän mielestä apteekkikilpailua pitäisi vapauttaa ja itsehoitolääkkeet laittaa ruokakauppoihinkin. Ehkä henkkoht olisin sitä mieltä, että perustamisluvan saantia voisi höllentää (nykyään Fimea päättää, miten monta milläkin alueella saa olla ja millä perusteilla) c) Itsehoitolääkkeiden riskit epäselviä suomalaisille Eihän se niin justiinsa ole, miten niitä lääkkeitä annostellaan, kun ne eivät ole reseptillä (toim. huom. sarkasmia).

P.S. Allekirjoittaneen tekstiä löytynee taas tulevan kuukauden aikana liiton Proviisori NYT! -blogista, jota me Proviisoriverkoston johtoryhmän kanssa kirjoitamme kerran kuukaudessa-kahdessa. Aiheena ovat ainakin uratarinat ja työnhaku.

This entry was posted in Arki, Gradu, Koulutukset, Opiskelu, Politiikka, Työ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>